320 gr äggnudlar eller vetenudlar
280 gr bacon eller rökt tofu
1 stor klyfta vitkål, tunt strimlad
1 stor morot skuren i tunna tändsticksstavar
100 gr champinjoner i skivor
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk finhackad ingefära
Sås:
2 dl UMA Tonkatsu
Ev lite skivad salladslök
neutral matolja att steka i
1. Koka nudlarna 1 minut kortare tid än anvisningar på förpackning. Kyl av i rinnande iskallt vatten och droppa av väl i durkslag.
2. Skär bacon eller tofu i munsstora bitar. Stek i het panna till gyllene. Ta av från pannan och ställ åt sidan.
3. Hetta upp samma panna igen så den ryker. Stek vitlök och ingefära under omrörning i några sekunder. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa i 2-3 minuter.
4. Tillsätt fläsket och nudlarna och låt fräsa samman i 1 minut. Häll på UMA Tonkatsu och låt fräsa ihop i ytterligare 1 minut. Servera genast med ev lite salladslök!
Jag har alltid älskat att bjuda på smakupplevelser. Det började långt innan jag vann Sveriges mästerkock – med UMA vill jag få fler att upptäcka hur lätt det är att laga smarr