Koreansk bulgogifärs i salladsblad

Koreansk bulgogifärs i salladsblad

1 gul lök, hackad
600 gr nötfärs eller annan färs du gillar
4 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk socker
Svartpeppar
2 gemsallad eller 1 romansallad, blad separerade
Nykokt japanskt ris
UMA Gochujang
Neutral matolja att steka i

1. Stek lök tills den fått lite färg, gå sen i med färsen som ska brytas upp och brynas. Tillsätt soja, sesamolja, vitlök, socker och generöst med svartpeppar och låt allt fräsa ihop.
2. Lägg ris och färs i salladsblad och ringla över UMA Gochujang. Ät med händerna och njut!

Jennie Walldéns
asiatiska kök

Jag har alltid älskat att bjuda på smakupplevelser. Det började långt innan jag vann Sveriges mästerkock – med UMA vill jag få fler att upptäcka hur lätt det är att laga smarr

Läs mer om oss

Konsumentkontakt:

hej@uma.nu

Jennie Walldén