Tonkatsu med universalsallad

Tonkatsu med universalsallad

0,5 spetskålshuvud
1 dl UMA Sesam
4 st benfri fläskkotlett
1 dl vetemjöl
2 stora ägg, uppvispade
2 ½ dl panko ströbröd
salt
Neutral rapsolja att steka i
1 dl UMA Tonkatsu

Till servering:

Nykokt japanskt ris
rostade sesamfrön
Ev lite hackad gräslök eller salladslök

  1. Hyvla spetskålen med mandolin eller osthyvel. Ringla på UMA Sesam – nu är din sallad klar!
  2. Putsa bort fettkanten från kotletterna. Banka ut varje filébit tills den är 5–7 mm tjock. Häll mjöl, ägg och panko på varsitt fat. Salta och vänd i mjölet, därefter i ägget och till sist i pankoströbrödet.
  3. Hetta upp cirka 0,5 cm olja på botten av en stekpanna och stek köttet på bägge sidor tills det är frasigt och har fått en fin gyllene färg.
  4. Skär köttet i skivor och servera med UMA Tonkatsu, UMA Sesamkålssallad och ris. Strö på sesamfrön och kanske lite gräslök/salladslök med. Wow-Yum!
Jennie Walldéns
asiatiska kök

Jag har alltid älskat att bjuda på smakupplevelser. Det började långt innan jag vann Sveriges mästerkock – med UMA vill jag få fler att upptäcka hur lätt det är att laga smarr

Läs mer om oss

Konsumentkontakt:

hej@uma.nu

Jennie Walldén