Okonomyaki

Okonomyaki

0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk japansk soja
1 nypa salt
1 stort ägg
0,5 dl vatten
5 cm purjolök, i tunna skivor
3 nävar tunt strimlad vitkål
Neutral matolja till stekning
UMA Tonkatsu
UMA Sesam
1 msk rostade sesamfrön
Lite tunt skivad purjolök eller salladslök

1. Rör samman mjöl, bakpulver, soja, salt, ägg, vatten och i en bunke till en smet. Lägg i kål och purjo och rör om så grönsakerna täcks av smeten.
2. Stek i generöst med olja i en liten stekpanna till gyllene på båda sidor.
3. Lägg upp på en tallrik och ringla över UMA Tonkatsu och UMA Sesam. Strö på sesamfrön och purjo eller salladslök. Servera genast! Räcker till 1 portion.

Jennie Walldéns
asiatiska kök

Jag har alltid älskat att bjuda på smakupplevelser. Det började långt innan jag vann Sveriges mästerkock – med UMA vill jag få fler att upptäcka hur lätt det är att laga smarr

Läs mer om oss

Konsumentkontakt:

hej@uma.nu

Jennie Walldén